Persberichten
_t_Muziek_met_Oonagh_Jacobs__1_
_t_Muziek_met_Oonagh_Jacobs__2_
_t_Muziek_met_Oonagh_Jacobs__3_
_t_Muziek_met_Oonagh_Jacobs__4_
_t_Muziek_met_Oonagh_Jacobs__5_
_t_Muziek_met_Oonagh_Jacobs__6_
_t_Muziek_met_Oonagh_Jacobs__7_
_t_Muziek_met_Oonagh_Jacobs__8_
_t_Muziek_met_Oonagh_Jacobs__9_
_t_Muziek_met_Oonagh_Jacobs__10_-1
_t_Muziek_met_Oonagh_Jacobs__10_
_t_Muziek_met_Oonagh_Jacobs__11_-1
_t_Muziek_met_Oonagh_Jacobs__11_
_t_Muziek_met_Oonagh_Jacobs__12_
_t_Muziek_met_Oonagh_Jacobs__13_
_t_Muziek_met_Oonagh_Jacobs__14_
_t_Muziek_met_Oonagh_Jacobs__16_
_t_Muziek_met_Oonagh_Jacobs__17_
_t_Muziek_met_Oonagh_Jacobs__18_

Dit weekend is het in het centrum van Herne druk, druk, druk…. . Het weekend staat immers niet alleen in het teken van het jaarmarktgebeuren.

Om ook de liefhebbers van kwaliteitsmuziek te bekoren was er eveneens het hoogstaand concert van de harmonie ’t Muziek.


Meer dan 40 muzikanten betraden de bühne en trakteerden daarbij onder de leiding van hun dirigent Diererik De Roeck een volle kerk op een muzikaal totaal spektakel met als ‘special guest’ Oonagh Jacobs (29) , een natuurtalent van eigen bodem. Onder hen ook de drie dertienjarigen Thor, Farah en Janne, die voor de eerste keer met de ‘grote’ dames en heren mochten mee musiceren.


" 't Muziek Herne en Oonagh Jacobs goed voor een totaalspektakel van de bovenste plank"

Musical

Voor het concept liet ‘t Muziek zich inspireren door het programma 'James de musical', een succesprogramma op de Vlaamse zender Play4 waarbij telkens een BV de gast was en waarbij zijn/haar levensverhaal als een musical werd nagespeeld. t’Muziek koos deze keer voor die rijke en gevarieerde wereld waarbij de carrière en de prestaties van Oonagh de rode draad vormden. ‘Kom samen met ons genieten van de wondere wereld van musical’ was dan ook een aaneenrijgen van kanjers uit onder meer The Phantom of the Opera, de musical Daens, Grease, The Lion King, Inferno, Cats,…. en dit  in een speciaal arrangement van de hand van Johan Evenepoel. En met haar verbluffende vertolkingen wist Oonagh zonder enige uitzondering ook nog alle aanwezigen te overtuigen van haar uitzonderlijke kunstzinnige kwaliteiten wat zich dan ook telkens vertaalde in een welgemeend en luid applaus.


Leuke babbels

Naast muziek, zang en dans werd er ook plaats en ruimte gemaakt voor hartelijke babbels met een paar 'Bekende Hernenaren', een kolfje naar de hand van presentator Thomas Van den Hoof. Als eersten in het rijtje van vijf werd de micro voorgehouden aan Christel Vlassenbroeck en Carl Jacobs, de trotse ouders van Oonagh. Zij hadden het uiteraard over hun dochter en het al vrij vroeg ontbolsteren van haar artistieke talenten. Van Oonagh zelf wou Thomas graag weten hoe zij als ‘doodgewoon meisje van op den buiten’ haar weg vond in een wereld waarin velen geroepen worden maar slechts weinigen uitverkoren. In een volgend praatje kreeg de moderator burgemeester Kris Poelaert als gast. Nu het mogelijk fusietraject van Herne met zijn buurgemeenten Galmaarden en Gooik meer en meer inhoud en vorm begint te krijgen ging het interview steevast in de richting van ‘welke rol is Kris Poelaert daarbij toebedeeld’?.


Effen terug in de tijd 

Als harmonie bestaat ’t Muziek pas sinds 2007 maar veel haar muzikanten waren voordien al te vinden in twee inmiddels verdwenen muziekmaatschappijen. Nog veel vroeger dan 2007 waren  Arlette (Vierendeels) en Michel (Decat), de toenmalige uitbaters van wat toen nog de Katholieke Kring was, nauw verweven met het wel en wee van die muziekmaatschappijen en van hun muzikanten. Ook hen vroeg Thomas naar hun ervaringen van vroeger en nu.

Als laatste in het rijtje mocht Petra Condijts plaats nemen op de praatstoel. Zij lichtte een tipje van de sluier over de voorbereidingen dat zo’n concert met zich meebrengt. Zij benadrukte dat tussen het lezen van de partituren en de uiteindelijke voorstelling er een periode ligt waarbij elke muzikant het uiterste van zichzelf dient te geven. “En dat ‘uiterste’ geven wordt alvast mee mogelijk gemaakt door de deskundigheid van dirigent Diederick die er telkens in slaagt onze eigen limieten te overtreffen”, luidde het nog.


Muziek, zang en dans

Muziek, zang en dans zijn kunstvormen die vaak en veelvuldig met elkaar verweven zijn. Dat was ook zó tijdens het concert. Het talent van de muzikanten en de bijzondere begaafdheid van Oonagh werden nog meer beklemtoond door ook de choreografie gevat in een optreden door de meisjes en jongens van de Academie Muziek, Woord en Dans onder de leiding van hun juffen Geertrui en Bente.

Editiepajot - 28 mei 2023 


" 't Muziek Herne maakt totaalspectakel met 't Muziek de musical' "

Wie eerder reeds het programma ‘James de musical’ zag, zal kunnen beamen dat dit een superleuk programma was waarbij steeds een BV te gast was en hun levensverhaal als een musical werd nagespeeld. ‘t Muziek Herne liet het daar niet bij en maakte een totaalspektakel van dit programma.


Het spektakel ‘De musical ‘ ging van start onder de leiding van dirigent Diederik De Roeck in de volgelopen prachtige kerk van Herne met als special guest Oonagh Jacobs, een talent uit eigen streek.


‘t Muziek Herne startte met een stukje Phantom waarna ook klanken van de musical Daens ( waarin zij samen met Jelle Cleymans op de planken stond) werden gemusiceerd. Uit de musical Grease werd Hopelessly devotes gezongen door Oonagh die door Thomas ‘Cook’ Vanden Hoof ( presentator bij radio2) werd aangekondigd. Daarna kregen we ook nog klanken te horen van de musical uit Kuifje, De Zonnetempel en uit de Lion King.


Haar ouders: “Onze dochter 29-jarige Oonagh Jacobs begon haar danscarrière toen ze nog maar 9 jaar was bij de dansgroep Fundance in Herne en wat later bij het jeugdballet Limelight in Halle. Op haar 12de levensjaar werd ze tot de Koninklijke Balletschool in Antwerpen toegelaten waar ze met glans afstudeerde in 2011.


Daarna haalde ze haar bachelor musical op het Koninklijk Conversatorium van Brussel. Tijdens haar opleiding liep ze haar stage in de musical ‘Assepoester, een productie van Music Hall. In 2014 stond Oonagh op de planken als danseres en zangeres in de revueshow van ‘Het Witte Paard’.


Ondertussen is Oonagh een rijzende musicalster in binnen- en buitenland. Je kon ze al eerder zien schitteren in Daens, Vergeet Barbara, Cats (in Parijs), Hans & Grietje, De Winterrevue, Sunset Boulevard in de rol van Betty Schaefer, De Nachtwacht, Mamma Mia, La Cage aux Folles, Spamalot en zoveel meer …


Ook op TV kon je ze al een paar keer spotten, namelijk in het programma "I can see your voice" en "James de musical" als Dina Tersago. Onlangs maakte Oonagh haar debuut als choreografe bij de musical Rent”.

‘t Muziek Herne nam alle aanwezigen mee met hun live muziek in dit fantastisch spektakel dat eveneens tot stand kwam dankzij de medewerking van Hernenaar Thomas Van den Hoof (presentator bij Radio 2) in de rol van James Cooke, de dansafdeling van de Academie Gooik-Herne en Galmaarden en de gemeente Herne.


De Sint Petrus en Pauluskerk werd omgetoverd tot een plaatselijke NT Gent. De dansafdeling o.l.v. juf Geertrui en juf Bente gaven het beste van zichzelf. Thomas ‘James Cooke’ van den Hoof wist ook uitgezonderd haar ouders nog een paar andere topgasten te strikken o.a. burgemeester Kris Poelaert en de vroegere uitbaters van de Kring, Arlette en Michel.


Met Oonagh’s talenten wordt zij als choreografe en musicalactrice in zowel binnen- en buitenland veel gevraagd en gaf ze ‘De Musical’ meteen een lokale, nationale en internationale uitstraling.


Petra Condijts van ‘t Muziek Herne bedankte de dirigent Diederik De Roeck, presentator Thomas Vanden Hoof, de juffen Geertrui en Bente van de dansafdeling en de speciale gaste Oonagh die allen ook in de bloemetjes werden gezet. Verder sprak ze ook een woord van dank aan de mensen van de techniek, de klank en het licht.


Een fantastische muzikale avond die naar nog meer van dit smaakt.

Persinfo - 28 mei 2023


" 't Muziek Herne presenteert 'De Musical' "

Heb jij het programma 'James de musical' al gezien? Een leuk programma waarin elke aflevering een bekende Vlaming te gast was en zijn of haar levensverhaal als een musical werd nagespeeld.

Als je fan bent van dit programma, dan hebben we goed nieuws voor jou. En als je het nog niet hebt gezien, maar ben je toch nieuwsgierig? Geen zorgen!

't Muziek maakt hier namelijk een eigen totaalspektakel van.

Op zaterdag 27 mei zal 't Muziek alles uit de kast halen tijdens hun voorstelling " 't Muziek de musical" met als special guest Oonagh Jacobs.


Oonagh Jacobs is een rijzende ster in de musicalwereld, zowel in binnen- als buitenland. Je hebt haar wellicht al zien schitteren in producties als Daens, Vergeet Barbara, Cats (in Parijs), Hans & Grietje, De Winterrevue, De Nachtwacht en Mamma Mia. Bovendien kon je ze al een paar keer spotten op TV, namelijk in het programma "I can see your voice" en "James de musical" als Dina Tersago.


De kerk van Herne wordt omgetoverd tot onze plaatselijke NT Gent. De dansafdeling onder leiding van juf Geertrui en juf Bente zetten hun beste beentje voor. En jawel, Thomas ‘James Cooke’ Van den Hoof wist ook een paar topgasten te strikken.


De namen die op zaterdag 27 mei een hoogstpersoonlijke musical cadeau krijgenzijn onder andere de mama en papa van Oonagh Jacobs.Zij zullen het publiek meenemen in het levensverhaal van hun dochter. Ze zullen vertellen hoe Oonagh opgroeide in Herne en naar het kleine schooltje in Herhout ging. Op slechts 11-jarige leeftijd besloot ze haar droom na te jagen en professionele ballerina te worden. Dat ze nu een veelgevraagde choreografe en musicalactrice is, zowel in België als daarbuiten, geeft 't Muziek de musical meteen een lokale, nationale en internationale uitstraling.


Naast de ouders van Oonagh zitten er nog een aantal andere bekende lokale gasten op de zetel want iedereen verdient toch zijn eigen musical?Kom vooral zelf kijken en luisteren op zaterdag 27 mei om 20u in de kerk van Herne.


Kaarten zijn nog verkrijgbaar via de websitewww.tmuziekherne.be of bij Electro Service Timmermans Herne. Ook in Geraardsbergen is er een verkooppunt bij kantoor Snoeks-Verspeeten. Mis deze unieke kans niet en beleef een avond vol musicalmagie met 't Muziek en special guest Oonagh Jacobs!

Persinfo - 24 mei 2023

 Fantastisch, buitengewoon, ongelooflijk en nog meer van dat waren schering en inslag na het optreden van de plaatselijke harmonie ’t Muziek in samenwerking met Günther Neefs in de feesttent van het jaarmarktcomité. Met die opener was dan ook meteen de trend gezet voor een eens te meer succesrijke editie van het jaarmarktweekend.


DSC_0847__1232_x_816_
62517963_332921570711339_8525959684031512576_n
62531396_331379554225846_5629410787303882752_n

Een swingpaleis

Niet minder dan 40 gedreven muzikanten, 1 topartiest en 350 enthousiaste toeschouwers toverden de feesttent om tot een echt swingpaleis. Het eerste deel werd verzorgd door ‘t Muziek onder de leiding van zijn dirigent Diederik De Roeck. De veelzijdigheid van de harmonie werd tentoongespreid in de keuze van de muzikale stukken. Zo werd er geopend met een klassiek HaFaBra-stuk uit de musical Elisabeth dat was bewerkt door Johan De Meij. Daarna trakteerde de harmonie op een flinke portie filmmuziek met herkenbare melodieën uit de beste Pixars animatiefilms met onder meer The Incredibles, Up, Toy Story en Ratatouille. Ook met Little Brown Jug, oorspronkelijk een lokaal nummer uit de volksmuziek maar inmiddels wereldberoemd door zijn herwerking door Glenn Miller, wisten de Hernse blazers de aanwezigen op de hand te krijgen.

Ook de Vlaamse film werd niet vergeten. De soundtrack van Zware Jongens, origineel ingespeeld door Toots Thielemans, werd herschreven naar een klarinetsolo en gebracht door Petra Condijts. Daarna ging ’t Muziek met de Oscarwinnende muziek van de film The Magnificent Seven de mosterd halen in Mexico en deden ze de tent daveren met Tequila. Afsluiten deden ze met een oerdegelijke mars en tevens een ode aan de Belgische parachutisten.


Back to swing met de warmste stem van Vlaanderen

Het tweede gedeelte van de showavond kreeg ’t Muziek het gezelschap van Günther Neefs. Deze kanjer is in de verste verte al lang geen debutant meer in het vak. Sinds kort toert de warmste stem van Vlaanderen van her naar der en wordt hij bij die optredens begeleid door de betere fanfares en harmonieën. Ieder van zijn optredens wordt zo een stijlvolle reis doorheen de bonte wereld van de swing. Zijn optreden onder de noemer 'Back to Swing' wordt daarenboven nog gecombineerd met indrukwekkende beeldfragmenten. In vier authentieke clips deelt de stem van Guy De Pré daarbij zijn onmetelijke kennis over The Rat Pack . Dat is de bijnaam voor een groep wereldbekende artiesten in de jaren '50 en '60, onder wie Frank Sinatra, Dean Martin, Sammy Davis jr., Peter Lawford, Joey Bishop en nog meer muzikaal schoon volk. Een hele rits hits zoals 'New York, New York', 'Reet Petite', 'Bad Leroy Brown', 'My Way', 'The Lady is a Tramp' en nog veel meer van die pareltjes passeerden dan ook de revue.


Staande ovatie

Dat het een voltreffer was bewees de minutenlange staande ovatie waarmee het publiek de performance van zowel ’t Muziek als van Gunther Neefs bekroonden. Voor Guido Cornet van 't Muziek was dit geenszins een verrassing: “Onze harmonie organiseert concerten om mooie muziek te maken en de mensen te raken, daarvoor doen we dit dan ook graag”.
Editiepajot - 11 juni 2019


" 't Muziek en Günther Neefs maakten van de opener van de jaarmarkt een voltreffer"


"Harmonie ’t Muziek en Günther Neefs trakteren op een spetterende muzikale show"

Een 40-koppige harmonie en Günther Neefs, de welbekende klassebak van een zanger, willen op vrijdag 7 juni vanaf 20u30 de feesttent van de jaarmarkt Herne omtoveren tot een echt swingpaleis. Een hele rits hits zoals 'New York, New York', 'Reet Petite', 'Bad Leroy Brown', 'My Way', 'The Lady is a Tramp' en nog veel meer van die pareltjes passeren er dan immers de revue. In het eerste deel zorgt ’t Muziek Herne met zijn dirigent Diederik De Roeck mee voor een verrassende muziekkeuze.


Big Band en Swing

Günther Neefs is in de verte en al lang geen debutant meer in het vak. In 1985 was hij al percussionist bij een bigband en dat diende dan als springplank voor zijn verdere succesrijke carrière in de showbizz . Nu toch al enkele decennia komt Neefs telkens opnieuw met iets nieuw en verrassend uit de hoek. Overigens heeft de warmste stem van Vlaanderen ook nu nog steeds grote plannen voor de toekomst. Neefs werd 50 in 2015, stond toen 25 jaar op de planken en achtte dan de tijd gekomen om met bigbands en swing terug te keren naar zijn eerste liefdes.

Sindsdien toert hij dan ook van her naar der en wordt hij bij zijn optredens begeleid door schitterend trompetgeschal, krachtige trombones, swingende saxen en een stomende ritmesecties. Ieder van zijn optredens wordt zo een stijlvolle reis doorheen de bonte wereld van de swing. Zijn optreden Back to Swing wordt daarenboven nog gecombineerd met indrukwekkende beeldfragmenten. In vier authentieke clips deelt de stem van Guy De Pré daarbij zijn onmetelijke kennis over The Rat Pack . Dat is de bijnaam voor een groep wereldbekende artiesten in de jaren '50 en '60, onder wie Frank Sinatra, Dean Martin, Sammy Davis jr., Peter Lawford, Joey Bishop en nog meer muzikaal schoon volk.


Een uitdaging  

Enthousiast gaat de harmonie ’t Muziek Herne nu de uitdaging met Günther Neefs aan. Op de playlist staan zo dan ook een resem ‘toppers’ die heel zeker letterlijk en figuurlijk veel ‘leven in de tent’ van het jaarmarktcomité zullen brengen.

Prijs: VVK: €15 (te koop in De Kring, in De Spar en bij Electro Timmermans). Aan de Kassa: €18 – Kind (5-12 jaar): €7 – Mindervaliden/Studenten: €12 .

59695835_2153076511479469_223084226306637824_o
Jaarmarkt_2019__Gunther_Neefs__t_Muziek__18_
Jaarmarkt_2019__Gunther_Neefs__t_Muziek__33_
Jaarmarkt_2019__Gunther_Neefs__t_Muziek__40_Editiepajot - 24 juni 2019


 " ’t Muziek bedankt weldoeners en sponsors met een barbecue-plus"

Met zijn deelname aan de processie van Saint-Jean in Edingen was voor ’t Muziek het zondagprogramma nog niet ten einde. In het Dominicanessenklooster was het bestuur van de harmonie op zijn beurt immers de gastheer voor haar leden evenals voor haar sponsors en weldoeners die maken dat de muziekvereniging kan groeien en bloeien. Zij mochten er met zijn allen dan ook genieten van een fel gesmaakte namiddag met als inleiding een royale receptie gevolgd door een heuse sterrenbarbecue.

Woordvoerster Petra Condijts: “Het tiende levensjaar van onze harmonie zit er op. Ons bestuur vond dat een geschikt moment om, naast onze leden, ook onze geldschieters uit te nodigen om samen te klinken op al het goede uit het vorige decennium. En vooral wilden wij hen bedanken voor hun sympathie, hulp en steun want zonder hen zou ’t Muziek, met in zijn kielzog ’t Jeugdmuziek, beslist niet de succesrijke muziekvereniging zijn waar wij met ons allen fier op zijn. Muzikaal werd die heuglijke verjaardag overigens al voordien gevierd met een best of concert”.


Fagot, hobo en basklarinet

’t Muziek met voorzitter Guido Cornet en de dirigenten Diederik De Roeck en Wouter Van Isterdael telt momenteel 35 vaste spelers met een licht overwicht aan dames. De meest in het oog springende muziekinstrumenten die de harmonie enig maakt zijn de fagot en de hobo, twee blaasinstrumenten van dubbelriet. En met de toetreding van René Faveyts hebben de muzikanten op de buhne nu ook plaats gemaakt voor de basklarinet, een indrukwekkend instrument die zijn definitieve vorm eveneens te danken heeft aan Adolphe Sax.


Programma  

In zijn vooruitzichten naar het speeljaar 2018-2019 kan ’t Muziek nu overigens al meedelen dat er alvast een vervolg wordt gebreid aan het verbroederingsconcert met de koninklijke fanfare ‘De Ridder Jans Zonen’ uit het West-Vlaamse Dadizele dat op 11 november 2015 doorging in de St-Petrus en Pauluskerk. Ook is er op uitnodiging een kerstconcert in Ganshoren en op 7 juni toekomend jaar, de vrijdag vóór Jaarmarkt Herne, is er ook al een concert voorzien met Günther Neefs.

Naast lekker eten en drinken werden de gasten door de bestuursleden Guido, Stef, Hugo, Ilse, Lieven en Petra ook nog getrakteerd op een optreden van het muzikaal duo Right and Left van Josse Duran en Stefan Vranckx. Ook ‘t Jeugdmuziek liet zien en horen wat zij al in hun mars hebben en om de zoetbekken te plezieren werd ook de Pajotse Crèmekar verzocht een ommetje te maken via het Dominicanessenklooster.Editiepajot - 24 juni 2018


 "Zangtrio Vocalithree beroert de harten tijdens voorjaarsconcert ‘t Muziek"

Het vrouwelijk zangtrio Vocalithree was de speciale gast op het voorjaarsconcert van de harmonie ’t Muziek in de Sint-Petrus en Pauluskerk. De aanwezige muziekliefhebbers en sympathisanten konden zo dan ook onder meer mee genieten van die drie hartveroverende vrouwenstemmen uit eigen streek. En uiteraard ook ’t Muziek zelf en zijn jongerenafdeling ’t Jeugdmuziek’ deden hun fel gewaardeerd muzikaal duit in het zakje. De presentatie was toevertrouwd aan Germaine Pouillon.

Populaire muziek  

Woordvoerster Petra Condijts: “Ons concert stond deze keer in het teken van de nog altijd bijzonder populaire muziek uit de jaren 70-80-90. Dat thema stond al enige tijd op onze verlanglijst en vooral ook onze jongerenafdeling drong aan op een concert dat een ruim publiek kon aanspreken. Als ‘special guest’ opteerden wij voor Vocalithree, drie dames met ieder een sprankelende stem en daarenboven ook met hun roots in het Pajottenland. En daarenboven brengen zij thans ook nog nummers in het lichtere en meer populaire genre”.

Het was ’t Jeugdmuziek onder de leiding van Wouter van Isterdael die het concert mocht openen. Ook bracht het nog tijdens een afzonderlijke act een prachtige uitvoering van ‘Cup Song, When I’me Gone’ van Anna Kendrick. Naast nummers door de harmonie zelf, onder de leiding van haar dirigent Diederick De Roeck, begeleidde zij uiteraard ook enkele nummers van Vocalithree.


Beklijvende stemmen

Met hun beklijvende stemmen wist Vocalithree meteen het publiek te bekoren. Het trio met Natacha en Saskia Van Ginderdeuren en Nele Wouters beschikt over een uitgebreid repertoire met covers van onder meer Laïs over de Andrew Sisters tot Alicia Keys. “In overleg met Vocalithree mochten wij zelf hun play-list voor ons concert samenstellen. De meeste van hun nummers zijn overigens in een arrangement van Johan Evenepoel, overigens ook onze trombonist en tevens de dirigent van de harmonie St-Cecilia van Sint-Martens-Lennik. Het is trouwens met die harmonie dat de drie dames van het vroegere zesstemmig vocaal ensemble Cantores Gaudiaci, na een jarenlange onderbreking, in 2015 opnieuw, maar dan in hun beperkte vrouwelijke samenstelling, mee optraden”, aldus nog Petra Condijts.

Het concert werd afgesloten met een meeslepende Deep Purple medley.

Wie meer wil te weten komen over de harmonie of er zich wil bij aansluiten kan hiervoor terecht op tmuziekherne@gmail.comEditiepajot - 8 mei 2018


 " ‘t Muziek speelt samen met Vocalithree"HERNE -

‘t Muziek en ‘t Jeugdmuziek van Herne pakken morgen om 20.30 uur uit met een concert in de Sint-Pieterskerk in Herne. Ze brengen er liedjes uit de jaren zeventig, tachtig en negentig. Speciale gast is Vocalithree, een trio van drie pure vrouwenstemmen met Nele Wouters, Natasha en Saskia van Ginderdeuren uit Gooik. Het harmonieorkest staat onder leiding van Diederik De Roeck. Tickets voor het concert kunnen besteld worden via tmuziekherne@gmail.com.Nieuwsblad - 4 mei 2018


 "Voorjaarsconcert van ’t Muziek met Vocalithree"

Op zaterdag 5 mei om 20u30 pakt de harmonie ’t Muziek, met in haar kielzog uiteraard ook haar jeugdafdeling ’t Jeugdmuziek, opnieuw uit met een concert in de Sint-Petrus en Pauluskerk in het centrum. Bijzondere gast is Vocalithree met zijn drie pure sprankelende vrouwenstemmen.


Het concert brengt populaire en goed in het oor klinkende muziek uit de jaren 70-80-90. Zo belooft het alleszins weer een spetterende muzikale avond te worden. ’t Muziek Herne is inmiddels immers een vast waarde geworden om muziek van de bovenste plank te beluisteren. Onder de leiding van zijn dirigent Diederik De Roeck laat het orkest zich deze keer van zijn meest populaire kant horen.

Nog een smaakmaker tijdens het concert is Vocalithree. Het zijn Nele Wouters samen met Natasha en Saskia Van Ginderdeuren die dit trio gestalte geven. Alle drie hebben zij een uitzonderlijk mooie stem. Met hun pure stemmen en hun gezangen weten zij de zielen uitermate te beroeren. Alle drie hebben zij hun roots in Gooik. Zij leerden elkaar kennen bij de Cantores Gaudiaci. Na enkele jaren ging ieder evenwel zijn eigen muzikale weg. In 2012 besloten zij echter om opnieuw samen te werken maar dan enkel met de vrouwenstemmen en in een lichter genre. Vocalithree was geboren.


Kaarten in voorverkoop kosten 10€, aan de kassa 12€, kids -12jaar 5€. Mindervaliden en studenten komen er in voor 8€ in voorverkoop en voor 10€ aan de kassa.

Meer info en kaarten in voorverkoop via tmuziekherne@gmail.com .   Editiepajot - 25 april 2018


 "Harmonie ’t Muziek blaast tien kaarsjes uit met Best-Of concert"

Eind september is het tien jaar geleden dat de nieuwe harmonie ’t Muziek boven de doopvont werd gehouden. Het werd dus tijd om een verjaardagsfeestje te bouwen te meer daar dit jaar haar jeugdafdeling ’t Jeugdmuziek ook al haar vijfjarig bestaan mag vieren. Het verjaardagsfeestje onder de vorm van een Best-Of concert vindt plaats op zaterdag 13 mei om 20u in het Baljuwhuis in het centrum van Galmaarden. Met het behalen van de titel van nationaal vice-kampioen Vlamo in 1ste afdeling kan ’t Muziek trouwens ook al bijzonder prat gaan op zijn muzikale prestaties.  


“Graag nodigen wij dan ook iedereen uit om samen met ons beide verjaardagen te vieren”, zegt woordvoerster Petra Condijts. “Zowel ’t Jeugdmuziek onder de leiding van Diederik De Roeck als ’t Muziek met als dirigente Carolien Van Nerom brengen er dan het beste uit hun repertoire. Leuk alleszins om hen aan het werk te horen, daarbij ook een prettig flashback-gevoel te beleven en bovendien terzelfdertijd ook pardoes ondergedompeld te worden in feel good-muziek”.


’t Muziek met als voorzitter Guido Cornet is eigenlijk de samensmelting van de ‘Koninklijke Katholieke Harmonie met Vreugd en Deugd’ en de ‘Koninklijke Liberale Harmonie’, twee vroegere muziekmaatschappijen in Herne. “De samenwerking tussen beide harmonieën loopt af van 1997 maar het is pas in 2007 dat uiteindelijk geöpteerd werd voor een glasheldere fusie”, vervolgt Petra Condijts. “Als naam van de nieuwe vereniging werd dan gekozen voor ’t Muziek’: kort, krachtig en absoluut herkenbaar”.


“Wat wij wel uit het verleden geleerd hebben is: kijk steeds naar de toekomst”, besluit de woordvoerster bijzonder enthousiast. “De toekomst ligt bij de jeugd. Vijf jaar geleden zijn hebben wij dan ook een jeugdafdeling opgestart met een bijzonder muzikaal opleidingsprogramma en dat begint nu al stilaan zijn vruchten af te werpen”.


Kaarten in voorverkoop kosten 10€, aan de kassa 12€ en kids onder de 12 jaar komen er in voor 5€. Kaarten kunnen vooraf besteld of bekomen worden via tmuziekherne@gmail.com , bij Electro Service Timmermans of bij de leden.


Meer info via www.tmuziekherne.be .Editiepajot - 1 mei 2017


 "Harmonie ’t Muziek blikte terug op ‘Wat een Jaar!’"


Niettegenstaande het barre winterweer was Herne veeltallig op de been voor het nieuwjaarsconcert van de harmonie ’t Muziek. Met zijn ruim 40 muzikanten trakteerde dirigent Diederik De Roeck de toeschouwers in de Sint Petrus- en Pauluskerk op een hoogstaand muzikaal interactief totaalspektakel met zowel woord als muziek als hoofdgerechten. Het succes was mede te danken aan het samenspel met de leerlingen van de plaatselijke afdeling van de Muziekacademie die het concert dan ook voorzagen van een originele insteek. 


Het verrassend nieuwjaarsconcert van ’t Muziek, dat dit jaar trouwens zijn decennium mag vieren, was een muzikale terugblik op markante gebeurtenissen uit het afgelopen jaar en dit zowel op lokaal, nationaal als internationaal vlak. De retrospectieve met 

‘Wat een jaar!’ als thema werd zo een aaneenschakeling van een twaalftal gebeurtenissen die het voorbije jaar kenmerkten. Zo waren er onder meer met een negatief beeld de terreuraanslagen in ons land, het fileleed, de overstromingen en de klimaatwijzigingen, de vluchtelingenproblematiek, de financiële crisis, de Panamapapers en de Trumpsaga. De eerder vrolijke noot dan weer was vooral te vinden bij de Olympische Spelen, het EK voetbal met een knipoog naar de Rode Duivels en de Abba-reünie. Dat ook de showbizz aan 2016 een beladen jaar overhield was eveneens de scenaristen niet ontgaan. Een verwijzing naar het overlijden van Toots Thielemans, Gaston Bergmans en andere wereldsterren was dan ook niet weg te denken in het overzicht.


Afdelingshoofd Sofie Verbeke van de muziekacademie Herne: “Ook voor onze leerlingen was de medewerking aan het Nieuwjaarsconcert een waardevolle ervaring. Nu toch al ruim 8 weken waren zij en hun leerkrachten druk in de weer met de keuze van enerzijds beeld- en filmmateriaal en anderzijds het uitschrijven van het bijpassend woord. Gezien het aandeel van onze academie in een vooraf opgenomen versie diende te worden aangeleverd was ook de montage van het geheel een rijke maar tijdrovende onderneming”.


Ook de muzikanten van ’t Muziek hadden noch inzet noch moeite gespaard om zich de 12 weerhouden muzikale parels eigen te maken. Petra Condijts: “Bij de samenstelling van het draaiboek hadden wij oog voor originaliteit, kwaliteit, haalbaarheid en het verrassingseffect. Met nummers als onder meer Morgens um Sieben ist die Welt noch in Ordnung (James Last), The Winds of Poseidon (Robert W. Smith), Danzon (Leonard Bernstein), Money Money Money (John Glenesk Mortimer), Lol (Robert Buckley) en Zware Jongens (Tars Lootens)  werd het streefdoel alleszins ruimschots ingevuld”.
Editiepajot - 14 januari 2017


 "Harmonie ’t Muziek blikt muzikaal terug op het aflopend jaar" 

Op vrijdag 13 januari om 20u30 opent de harmonie ’t Muziek haar feestjaar naar aanleiding van haar 10-jarig bestaan met een concert in de St-Petrus en Pauluskerk. Het concert speelt in op de actualiteit van het afgelopen jaar en kreeg dan ook met ‘Wat een jaar!’ als thema een bijzondere stempel opgekleefd. En dezer dagen wordt ook alvast gestart met een bijzondere kalenderverkoop met een fotoreportage rond het 10-jarig bestaan van de harmonie en het 5-jarig bestaan van ’t Jeugdmuziek, de jongerenafdeling van ’t Muziek.


’t Muziek zag het levenslicht door het samenvoegen van de restanten van de twee muziekmaatschappijen die Herne eertijds rijk was. Zowel de Koninklijke Katholieke Harmonie ‘Met Vreugd en Deugd’ als de Koninklijke Liberale Harmonie hadden toen al meer dan 100 levensjaren achter de rug doch waren duidelijk over hun bestaanshoogtepunt heen. De tijd was dan ook rijp om de twee maatschappijen onder de hoede te brengen van één enkel nieuw bestuur.


‘t Muziek


Op vrijdag 21 september 2007 ter gelegenheid van achterweisjoerskermis werd de nieuwe harmonie dan ook onder haar nieuwe naam ‘t Muziek, haar nieuw logo en haar nieuwe vlag officieel aan het gemeentebestuur en de Hernse bevolking voorgesteld. “Eigenlijk was onze nieuwe naam al generaties lang voorbestemd”, zegt woordvoerder Petra Condijts. “Want als men eertijds vroeg wat er te gebeuren stond rond de twee harmonies luidde het steeds dat men naar de repetitie van ’t muziek of naar het eetfestijn van ’t muziek of nog naar een concert van ’t muziek ging. Het werd dan ook ’t Muziek: kort, krachtig en absoluut herkenbaar”.


’t Muziek heeft de voorbije 10 jaar alleszins puik werk geleverd en kan dan ook nu al terugblikken op mooie prestaties. Petra Condijts: “Met een topdirigent als Diederik De Roeck zijn we er in 2009 immers in geslaagd om nationaal vice-kampioen in eerste afdeling te worden. In 2013 hebben we dit huzarenstukje nogmaals overgedaan. En in ons feestjaar in 2017 zullen we opnieuw deelnemen aan de provinciale kampioenschappen. Wie weet doen wij deze keer nog beter”!


’t Muziek kwam de afgelopen jaren overigens ook verrassend uit de hoek met meerdere muzikale succesvolle projecten zoals het speciaal voor de harmonie geschreven concert ‘Wie vermoordde Don Cornetto?’, een muzikaal interactief moordspel in samenwerking met het Amateur Toneel Kokejane. Met die opvoering werd het trouwens ook uitgenodigd om deel te nemen aan de Gentse Feesten. Verder getuigen ook nog het filmconcert, de Tournée Generale, het Iers Concert in samenwerking met 4 Beaux Fort, Art meets Music in samenwerking met Katherne evenals het fijnzinnig kerstconcert in samenwerking met het kinderkoor Redoris en de Woordafdeling van de plaatselijke kunstacademie van de inventiviteit en de creativiteit van de jonge enthousiaste groep muziekliefhebbers.


‘t Jeugdmuziek


Met de oprichting van ’t Jeugdmuziek in 2012 verkreeg ook de jeugdwerking een officiële plaats binnen de werking van ’t Muziek. Het eigen jeugdbestuur en de eigen jeugdharmonie kunnen in 2017 dan ook alleszins al terugblikken op 5 jaar boordevol mooie projecten.


Dat ’t Muziek en ’t Jeugdmuziek steeds toekomstgericht denken staat buiten kijf. Dit resulteerde onlangs in het samenwerkingspact met de plaatselijke afdeling van de academie voor Muziek, Woord en Dans van Gooik onder de leiding van directeur Sarah Copriau. Dit uniek samenwerkingspact wil mensen en jongeren met eenzelfde passie verenigen, hun kennis verruimen, het muziekplezier delen en elkaars horizonten verbreden.


‘Wat een jaar!’


Tijdens het concert ‘Wat een Jaar!’ blikt ’t Muziek met behulp van beelden muzikaal terug op de belangrijkste gebeurtenissen van 2016. De meest aangrijpende thema’s zoals de vluchtelingenproblematiek, de aanslagen op 22 maart 2016 en de opwarming van de aarde komen hierbij aan bod. Ook de prestaties tijdens het Olympisch jaar en het EK-voetbaljaar worden niet vergeten. Het concert loopt in samenwerking met de afdeling Woord van de plaatselijke academie. Na het concert is er de gelegenheid om het voorbije jaar door te spoelen en te klinken op het nieuwe jaar.


Nog ter gelegenheid van het 10-jarig bestaan en van het 5-jarig bestaan van ’t Jeugdmuziek wordt ook uitgepakt met een bijzondere kalenderverkoop met een artistieke fotoreportage voor het Muziekfeestjaar. Fotografen Frank en Kobe Nevens bekeken hiervoor ’t Muziek door hun lenzen.


Kalenders en kaarten voor het concert kunnen besteld worden via tmuziekherne@gmail.com. Een kalender en kaart kosten elk 10€. Een kaart voor kinderen onder de 12 jaar kost 5€. Er is ook mogelijkheid om een kalender met een inclusieve kaart voor het concert te bestellen aan de uitzonderlijke prijs van 12€. Allicht een ideaal geschenk voor onder de kerstboom.


Tijdens haar Muziekfeestjaar zet de harmonie op zaterdag 13 mei in het Baljuwhuis in Galmaarden alleszins ook nog een ‘Best of…..’-concert op.  Editiepajot - 15 december 2016

 

 "Arts meets Music, een verrassende ontmoeting tussen kunst en muziek"

De harmonie ’t Muziek en de cultuurkring Hernia reikten elkaar de hand voor het opzetten van Arts meets Music, een origineel concert in de St-Petrus en Pauluskerk waarbij kunst muziek ontmoette. Zo werden beelden van de kunstenaars gelinkt aan muzikale nummers van de harmonie. Geprojecteerd op groot scherm konden de aanwezigen ontdekken hoe kunstenaars zich kunnen inleven in de kleurrijke wereld van beschrijvende, meditatieve en vrolijke creaties van toondichters. Het resultaat mocht er alleszins best zijn.


Als opener zag Kobe Nevens met street-art met humor en foute kleuren in de Jupiter Hymne, een onderdeel van de compositie The Planets van Gustav Holst, een muze voor maatschappij kritische street-art. Voor Sigrid Rawoe werd kalligrafie enige tijd terug een nieuwe inspiratiebron als vorm voor expressie. Muziek komt haar voor als het meest geschikte middel om stilte te doorbreken. Zij liet zich dan 

ook inspireren door A Highland Rapsody van Jan Van der Roost. Als grote bewonderaar van de natuur wil Jef Van Diest via zijn beelden zijn medemens bewust maken van de verschillende kansen om schoonheid te koesteren. Die verwondering voor het schone vond hij dan weer terug in The Valley of the Pinios van Kevin Houben.


Via kleuren en een choreografie van tekens en letters probeert Julien Cochez uiting te geven aan zijn innerlijke gevoelens, emotionele gesteldheid, rust en meditatie. Om die reden koos hij voor Saint Florian Choral van Thomas Doss. Graag gaan Jacqueline Brulard en Nancy Van Wichelen op zoek naar wat er schuilgaat binnenin de mensen, emotionele expressie met de mens als belangrijkste element. Precies voor de beleving van emoties opteerden zij voor de compositie Banja Luka van Jan De Haan. Tekenen en schilderen is voor Hilde Maton een ware uitlaatklep waarin zij steeds op zoek gaat naar het abstracte van de realiteit. Ook André Bruylandt gebruikt persoonlijke ervaringen in zijn creatief proces en dit in zijn eigen kenmerkende stijl , balancerend tussen het figuratieve en het abstracte. Als themamuziek voor hun werken gaven zij de voorkeur aan Alpina Saga eveneens van Thomas Doss.


Monique Geeroms vindt in tekenen en schilderen vooral rust. A Musical Experience van Sven Van Calster bleek dan ook voor haar voorbestemd. Ghislaine Van Diest samen met Frank Nevens sloten de rij met Around the World in 80 Days van Otto M. Schwarz. Wat Ghislaine afbeeldt moet voor haar niet in de eerste plaats verwijzen naar de zichtbare werkelijkheid. Juist die zichtbare werkelijkheid gebruikt Frank Nevens dan weer wel en die legt hij dan maar al te graag vast in zijn foto’s.


’t Muziek stond onder de leiding van dirigent Diederik De Roeck. De presentatie was in handen van Sophie Verbeke.    Editiepajot - 28 mei 2016

 

 "Ambitieus ’t Muziek wacht een druk voorjaarsprogramma"

’t Muziek wacht een druk voorjaar. Dat raakte bekend op de Nieuwjaarsreceptie van de fanfare na de wekelijkse eerste repetitie van het nieuwe jaar. Veel tijd om te feesten blijkt er evenwel niet meer in te zitten want daar klopt het dubbelconcert met de fanfare Volksopbeuring uit Massemen op zondag 28 februari al aan de deur.


Dat dubbelconcert in de St-Paulus en Petruskerk past in de voorbereiding van Volksopbeuring op zijn deelname aan de Oost-Vlaamse kampioenschappen in de hoogste afdeling. “Zij spelen dan in de kerk een try-out en wij mogen daarbij het voorprogramma verzorgen. Een unieke gelegenheid om een topfanfare aan het werk te zien en te horen en samen met hen te concerteren”, zegt woordvoerster en jeugdcoördinator Petra Condijts. 


Na het eetfestijn op zondag 13 en maandag 14 maart is het meteen alle hens aan dek voor het eigen concert ‘When art meets music’ en dit in samenwerking met de kunstkring van Herne. “De kunstenaars gaan er hierbij van uit een kunstwerk te kunnen linken aan onze muziek. Zij denken er zelfs aan een tweedaagse tentoonstelling aan het concert te koppelen”, weet de woordvoerster nog.


Zaterdag 25 juni wordt nog zo een bijzondere dag voor ’t Muziek. “Onze trompettist Luc Condijts schoot zich vorig jaar niet alleen koning in de Onze Lieve Vrouwe-schuttersgilde van Herne maar nadien ook nog eens tot koning van Vlaams-Brabant. Dit brengt mee dat de gildefeesten dit jaar in Herne worden georganiseerd. En uiteraard willen wij Luc die dag ook daadwerkelijk muzikaal ondersteunen”, geeft voorzitter Guido Cornet uiteraard graag mee.


De dag nadien, zondag 26 juni, wacht de muzikanten van ’t Muziek dan nog de deelname aan de processie van Edingen.


Beter imago


Het gaat ’t Muziek overigens voor de wind. Zo telt de nog vrij jonge fanfare, ontstaan in 2007 door het samenbrengen van muzikanten uit enkele teloorgegane muziekmaatschappijen in de streek, thans om en bij de 45 leden. Onder hen nu ook een groep van 11 jonge muzikanten die met het jongste St-Ceciliafeest vanuit de jeugdharmonie mochten doorschuiven naar de grote zustervereniging. Bovendien mochten ook nog eens 6 leerlingen van de cursus notenleer aan de plaatselijke muziekacademie in de rangen van ’t Jeugdmuziek treden terwijl dit schooljaar ook nog eens een groep van 10 jongeren de cursus notenleer heeft aangevat.


In de schoot van de groep van de 11 naar ’t Muziek doorgeschoven jonge muzikanten kozen er vijf voor percussie, drie voor klarinet, een voor trompet en twee voor dwarsfluit. Nieuw is ook dat ’t Jeugdmuziek in de persoon van Carolien Van Nerom uit Strijtem inmiddels een nieuwe dirigente mocht verwelkomen.


“Onze muziekvereniging zit duidelijk in de lift”, poneert Petra Condijts op het einde nog bijzonder enthousiast. “Door onze zeer vruchtbare jeugdwerking met onder meer de intense samenwerking met de plaatselijke muziekacademie en door ons alsmaar beter imago kunnen wij meer en meer rekenen op getalenteerde en gedreven muzikanten die zich daarbij ook nog eens steeds meer en meer willen vervolmaken in hun branche. Wij kijken toekomend jaar dan ook vol vertrouwen de viering van ons tienjarig bestaan tegemoet”.


Meer info op www.tmuziekherne.be .Editiepajot - 10 januari 2016

 

 "Verbroederingsconcert als herinnering aan Den Grooten Oorlog op Wapenstilstandsdag"

In het kader van de herinnering aan Den Grooten Oorlog organiseert het gemeentebestuur naar aanleiding van Wapenstilstand op woensdag 11 november om 17u in de St-Petrus en Pauluskerk in het centrum een verbroederingsconcert van ’t Muziek Herne met de koninklijke fanfare ‘De Ridder Jans Zonen’ uit het West-Vlaamse Dadizele. Spilfiguur in het ganse opzet is ene Sylvère Dezegher die op jeugdige leeftijd met zijn familie in 1917 zijn dorp diende te ontvluchten voor het oorlogsgeweld en zo uiteindelijk in Herne belandde.


Sylvère Dezegher was twaalf toen de Eerste Wereldoorlog uitbrak. Dadizele, het dorp waar hij en zijn familie woonden, lag in het midden van het oorlogsgeweld in de Westhoek. Omdat de situatie in oktober 1917 onhoudbaar werd voor de burgers, moest een groot deel van het dorp op de vlucht. Samen met andere ‘Deizelnaren’ kwam het gezin Dezegher in Herne terecht. Pas in 1919 konden ze terugkeren naar hun zwaar toegetakelde huis.


Tijdens de oorlog en zijn verblijf in Herne hield Sylvère notities bij. Hiervan maakte hij op latere leeftijd een bijzonder accurate kroniek. Zijn pakkend verhaal van oorlogsellende, maar evengoed van solidariteit, is nu niet alleen een bijzondere getuigenis van Den Grooten Oorlog. Hetzelfde gegeven blijkt thans met de vluchtelingencrisis immers actueler dan ooit.


Bijna honderd jaar na datum brengen ’t Muziek en de koninklijke fanfare ‘De Ridder Jans Zonen’ uit Dadizele dan ook hun twee dorpen weer samen rond het verhaal van ’14-‘18. Met muziek, woord en beeld herdenken ze de Eerste Wereldoorlog op een unieke manier en tegelijk halen zij oude verbroederingsbanden weer aan. De fragmenten uit de geschriften van Sylvère in het ‘Deizels’ én het ‘Jeirns’ en de zorgvuldig uitgekozen muziek maken het concert onvergetelijk.


Het concert is toegankelijk voor het publiek.Editiepajot - 8 november 2015

 

 " ’t Muziek en ’t Jeugdmuziek brengen klank en kleur"

Een palet van kleuren. Dat is wat de harmonie ’t Muziek met dirigent Diederik De Roeck deze keer brengt op haar jaarlijks concert dat doorgaat in de Katholieke Kring op zaterdag 30 mei om 20u. Niet alleen ’t Muziek staat op de planken, maar ook ’t Jeugdmuziek onder de leiding van dirigent Koen Avaux laat er alweer het beste van zichzelf horen.

Het thema van het concert is deze keer ‘Klank en Kleur’. “Een roze panter, de witte toren, de rode molen, …, het zijn slechts enkele tipjes van wat we u die avond brengen. En met onze gastsolist Wannes Vanoverbeke uit Massemen op eufonium beklimmen we ook nog de groene heuvel”, geeft bestuurslid Petra Condijts aan. “En voor zij die hun smaakpapillen graag op de proef stellen houden we nadien alleszins ook nog coloring cocktails en happy hapjes in petto”.

Kaarten in voorverkoop zijn verkrijgbaar in de Katholieke Kring, ’t Leeshoekje, bij Electro-Timmermans en de muzikanten aan 10 euro en voor de kinderen aan 5 euro.Editiepajot -25 mei 2015

 

 "Fijnzinnig Kerstconcert van de harmonie ‘t Muziek"

In de St-Petrus en Pauluskerk in het centrum luidt de harmonie ’t Muziek op vrijdag 19 december om 20u30 de Kerstsfeer in met een fijnzinnig Kerstconcert. Ook het kinder- en jeugdkoor Redoris uit St-Pieters-Leeuw en de afdeling Woord van de muziekacademie van Herne dragen hun stemmig steentje bij. 


“Het wordt beslist een sfeervol gebeuren met engelengezang en muziek en tussendoor ook kinderlijke poëzie”, zegt Petra Condijts. “En dat het concert kan doorgaan in het feeëriek kader van de St-Petrus en Pauluskerk is alleszins ook een bijkomende troef”.


De jongste jaren heeft ’t Muziek zich een stevige reputatie weten op te bouwen in het wereldje van de amateurmuziekverenigingen. Met de titel van kampioen van Vlaams-Brabant overigens al op zak werd de harmonie onder de leiding van dirigent Diederik de Roeck zo eind vorig jaar in het Lemmensinstituut in Leuven nog Vlaams vice-kampioen in de eerste afdeling, een niet te versmaden prestatie en meteen ook een fel gewaardeerde erkenning voor het puik werk.   


Toegangskaarten in voorverkoop kosten 10 euro, aan de kassa 13 euro. Kids onder de 12 jaar mogen er in voor 5 euro. Kaarten in voorverkoop bij Electro Service Timmermans, 't Leeshoekje en de Katholieke Kring en uiteraard ook bij elk lid van 't Muziek Herne. 


Meer info via tmuziekherne@gmail.com.Editiepajot -4 december 2014

 

 "Harmonie ’t Muziek gooit het over de Ierse boeg"

Op zaterdag 31 mei en op zondag 1 juni neemt de harmonie ’t Muziek iedereen die wil op sleeptouw met een concert dat helemaal in het teken staat van de typische Ierse pubsfeer. En om het concert een nog grotere Ierse stempel mee te geven doet het daarom een beroep op een uitgebreide bezetting van de succesrijke folkgroep 4 Beaux Forts. De concerten vinden plaats in de Katholieke Kring in het centrum.

“Ierland met St.Patrick Day, Guiness en Highlands en vooral Ierse folkmuziek ligt om zijn typische en meeslepende stemmingsbeelden bijzonder goed in de markt”, zegt Petra Condijts. “En met het aantrekken van 4 Beaux Forts voor een gezamenlijk muzikaal project komen wij dan ook tot een uitzonderlijk fraai resultaat”.

         

Ook dit keer zet ’t Muziek, overigens nationale vice-kampioen in eerste afdeling, onder dirigent Diederik De Roeck zijn allerbeste muzieknoten in voor het welslagen van het concert. Het krijgt deze keer hierbij de steun van 4 Beaux Forts Extended, samengesteld uit de 4 vroegere Pinel-leden Marc Vandenneucker, Dirk Deblander en Roeland en Halewijn Devillé en nu voor de gelegenheid aangevuld met Hugo Bert uit Halle en de geboren en getogen Hernenaar Lieven Vandenneucker. De groep Pinel was in de jaren ‘80 en ’90 overigens een bijzonder gekende en gewaardeerde waarde in het folkmilieu. Een concert met Ierse inslag kan uiteraard ook dit keer niet zonder de succesnummers The Wild Rover en Molly Malone, die nu door de samenwerking tussen de folkgroep en ’t Muziek dan ook nog meer tot hun recht komen.

 

De concerten vangen aan op zaterdag om 20u en op zondag om 15u. Kaarten zijn te verkrijgen bij de leden van ’t Muziek en in krantenwinkel ’t Leeshoekje in voorverkoop aan 10 euro. Aan de kassa bedraagt de inkom 12 euro. Kids komen er in voor 5 euro.

 

Meer info via www.tmuziekherne.be of 0498/61.47.66.Editiepajot -23 mei 2014

 

 "Harmonie ’t Muziek opnieuw provinciaal kampioen"

In gemeenschapscentrum Den Amer in Diest kroonde de harmonie ’t Muziek onder de leiding van dirigent Diederik De Roeck zich tijdens het provinciaal orkestentornooi opnieuw tot kampioen in de reeks harmonie in de eerste afdeling. Met een opmerkelijke score van goed 94% gaf zij haar naaste concurrenten uit Kumtich (90,8%) en Rotselaar (88,3%) ver het nakijken. Ook bij haar vorige provinciale deelname, nu vier jaar terug, toonde ’t Muziek zich al de sterkste.


De muziekvereniging van voorzitter Guido Cornet had zich terdege voorbereid op de wedstrijd van de Vlaamse Amateurmuziekorganisatie, kort Vlamo. De verwachtingen waren dan ook hoog gespannen. “Al van bij het inspeelwerk, de concertmars Everest van Jacob de Haan, hadden wij het gevoel dat het goed zat”, zegt een enthousiaste woordvoerster Petra Condijts. “En dat kwam nog meer tot uiting bij het spelen van Inferno van Sven Van Calster en Virginia van opnieuw Jacob de Haan, de twee muziekstukken die meetelden voor de wedstrijd. Ook hadden wij het voordeel als laatste van de 9 deelnemende harmonies te mogen aantreden”.

 

’t Muziek mag zich nu opmaken voor een nieuwe deelname aan het nationaal kampioenschap. Dit gaat door tijdens het weekend van 16 op 17 november in het befaamde Lemmensinstituut in Leuven. Ook al bij haar vorige deelname wist de Hernse harmonie zich in de kijker te spelen. Toen speelde zij zich zelfs tot nationaal vice-kampioen.Editiepajot -20 oktober 2013

 

 " ’t Muziek trakteert op een Tournée Générale"

Na het verrassend interactief maffiaconcert Don Cornetto van vorig jaar kwam de harmonie ’t Muziek deze keer op de proppen met Tournée Générale als thema voor haar voorjaarsconcert. Het werd dan ook opnieuw een bijzonder leuke avond. Daar stond het stijlvol live concert in perfecte symbiose met het heerlijk genot van een lekkere portie kaas en een smaakvol biertje borg voor. Tournée Générale verwijst overigens sowieso naar het gelijknamig TV-één-programma waarin de notoire bierkenners Jean Blaute en Ray Cokes een culinaire ontdekkingstocht ondernemen.    


’t Muziek Herne bestaat amper 5 jaar en legt sindsdien een parcours in alsmaar stijgende lijn af. In die zin zijn de muzikanten dan ook één en al lof over hun dirigent Diederik De Roeck. Dat Diederik zijn eerste noten trompet in Herne blies is dan ook de bindende factor die maakt dat hij zich in Herne echt thuis voelt.


Zopas werd trouwens ook ’t Jeugdmuziek, het jongere broertje van ’t Muziek, boven de doopvont gehouden. Zo werd de bloeiende jeugdwerking in de schoot van de harmonie meteen concreet gestalte gegeven. Voor de jeugdmuzikanten was het alleszins al een hele eer dat zij in samenspel met grote broer ’t Muziek met Jellybeans en Fast Food twee bijzondere nummers mochten brengen.

 

Voor het samenstellen van het hoogstaand repertoire werd uitgekeken naar linken die van ver of van nabij te maken hebben met het ene of het andere edel vocht. In het weerhouden aanbod van een 15-tal arrangementen werden vooral de Champagner Polka (Johann Strauss), Tequila-Chuck Rio (Masato Myokoin), Oriental March (Hans Aerts), The Phantom of the Opera (Andrew Lloyd Webber) en An American in Paris (George Gershwin) bijzonder gesmaakt.

              

In combinatie met het uitgebreid kaasassortissement werden de aanwezigen doorheen de avond ook vergast op vier pittige bierproevertjes van streekgebonden brouwerijen. Zo passeerden met enige deskundige uitleg een Abbaye de Forest Blonde van de Brasserie de Silly, een Bush amber van de gerenommeerde Brouwerij Dubuisson, een Buffalo Belgian Stout van de Brouwerij Vanden Bossche en ten slotte een Bersalis Tripel van Brouwerij Oud-Beersel de revue.Editiepajot -25 maart 2013

 

 "Who killed don Cornetto?"

In samenwerking met het ATK uit Kokejane en de vzw de Scriptomanen uit Aalst brengt ’t Muziek Herne in het Baljuwhuis op 4 en 5 februari een nog nooit eerder vertoond interactief totaalspektakel waarin alles draait rond de vraag ‘Who killed don Cornetto?’  De vertoning wordt heel zeker een unicum zowel naar vorm als naar het unieke samenspel tussen de  toneelspelers, de schrijvers en de muziek. Toneel, moordspel, live muziek en interactie met het publiek laten samensmelten is hierbij dan ook de uitdaging. Het scenario werd toevertrouwd aan Patrick Bernauw.


Aalstenaar Patrick Bernauw, eertijds radio-, tv- en stripscenarist, hoorspelregisseur en hoofdredacteur van de Historische Verhalen , doceert Literaire Creatie en leidt een eigen productiehuis voor theater dat zich de jongste tijd vooral heeft toegespitst op moordspelen en stadsspelen.

Who killed don Cornetto?  is een verhaal gepind op de wereld rond de moderne maffia. Bij mondjesmaat en via een resem auditieve en visuele tips krijgt de toeschouwer informatie over de mogelijke dader. Zo zijn spanning en intrige nooit ver weg.  

 

Ook op Facebook draait de mediacampagne reeds op volle toeren. Zo stuurt don Cornetto als fictieve Hernenaar reeds een tijd lang  vriendschapsverzoeken uit en wipte hij zo haast ongemerkt talrijke woonkamers binnen. De Fb-vrienden van don Cornetto zijn dan ook de eerste getuigen van zijn verleden.

 

Voor de ontknoping van het verhaal wordt verwezen naar het Baljuwhuis in Galmaarden op zaterdag 4 februari om 20u en op zondag 5 februari  om 15u.

 

Kaarten kopen (10 euro)  en reserveren kan via www.tmuziekherne.be.Editiepajot -16 januari 2012

 

 " 't Muziek is nationale vice-kampioen"

Het Lemmensinstituut in Leuven was het voorbije weekend het toneel voor de nationale finalewedstrijd voor concertpercussie, blaaskapellen, fanfares en harmonies. Ook de harmonie ’t Muziek uit Herne was één van de 24 aantredende finalisten. Met een score van 91,17 % behaalde zij in de reeks harmonies in eerste divisie een welverdiende tweede plaats en kroonde zich zo tot nationale vice-kampioen. 't Muziek wint wel de prijs van het beste Vlaamse werk en de Sabamprijs.


Eind september nam ’t Muziek onder leiding van Diederik De Roeck het tijdens de provinciale orkestwedstrijden in Jezus-Eik op tegen 8 andere Vlaams-Brabantse muziekkorpsen. Met een score van 91,33%  veroverde de  Hernse harmonie een ticket voor het prestigieus nationaal kampioenschap.

Met de uitvoering van Sword of Honour van de 30-jarige Belgische componist Tom De Haes en Madurodam van de Nederlander Johan De Meij diende ’t Muziek dan ook als laatste in de rij de handschoen op te nemen tegen de jeugdharmonie Klim-op Tessenderlo, de Verenigde Koninklijke Fanfares Diegem, de Concertband Da Capo Wichelen, de KH Sinte-Cecilia Eksaarde, de KH De Volksvreugd Proven, de KH Sint-Cecilia Vorst-Laakdal en de KH Sint-Michiel Bree.

 

Het wedstrijdweekend werd afgesloten met een slotconcert van de Vlamo Symphonic Wind Band onder de leiding van Frank De Vuyst. In aanwezigheid van talrijke prominenten uit de muziekwereld en een menigte enthousiaste muziekliefhebbers werden de diploma's, trofeeën en prijzen uitgereikt.Editiepajot -7 december 2009

 

 "Een nieuwjaarsconcert met stijl"

Niettegenstaande de barre winterkou was Herne veeltallig op de been voor het nieuwjaarsconcert van de harmonie ’t Muziek. Met zijn 40 jonge muzikanten trakteerde dirigent Diederik De Roeck de toeschouwers op een muzikaal totaalspektakel. Het succes was mede te danken aan het samenspel met de groep Ishtar, inmiddels een kanjer van internationaal topniveau.


Als rode draad en centraal thema doorheen de avond koos ’t Muziek met Guido Cornet als voorzitter voor een rijke en gevarieerde muzikale reis rond de wereld. Met beroemde en befaamde arrangementen van ondermeer Il Postiglione d’Amore, The Rising Sun en Hobbits kreeg de piepjonge harmonie een ruime waardering van het publiek.


Ishtar, met  liefdespareltjes uit heel Europa, bracht eigen kleurrijke composities met alternerend opzwepende of juist ingetogen ritmes. Soetkin Baptist, Hans Vandaele, Lode Cartrysse, Korneel Taeckens en Michel Vangheluwe kregen voor de gelegenheid het gezelschap van Jan Matthé. Samen tekenden zij voor een repertoire dat getuigde van een unieke signatuur waarbij probleemloos taal- en cultuurbarrières werden overstegen. Dat deze hooggeschoolde musici van eigen Vlaamse signatuur hun hart verloren hebben aan hun specifieke muziek staat buiten kijf. Door hun passie en fascinatie voor muziek werden de toeschouwers, jong en minderjong, dan ook meegezogen naar een subliem hoogtepunt van muzikaal genot.


Ingrid Vanrutten stond in voor het aaneenrijgen van de muzikale items. In haar eigen stijl, een combinatie van poëzie en welsprekendheid, vervolledigde zij terdege het muzikaal gebeuren.Editiepajot -11 januari 2009